Pregatirea instalarii unei configuratii hibride in Office 365.

Pentru cei care doresc sa implementeze in organizatia lor o configuratie hibrida, Microsoft a creat un tool foarte util care va ajuta sa va planificati cu grija fiecare pas.

Ce este insa o configuratie hibrida? Gasiti mai multe informatii aici. Citez citeva paragrafe din articolul respectiv:

Dacă gestionaţi un sistem de poştă electronică local şi, în prezent, implementaţi Microsoft Office 365 pentru întreprinderi, trebuie să planificaţi cu atenţie. Mai întâi, luaţi în considerare obiectivele pe termen lung:

  • Dacă obiectivul pe termen lung este de a menţine cutii poştale atât în organizaţia locală, cât şi în cadrul norului, trebuie să implementaţi Exchange în organizaţia locală în ceea ce se numeşte implementare hibridă.
    O implementare hibridă necesită Microsoft Exchange Server 2010. Totuşi, pentru activarea unei implementări hibride nu este necesară o organizaţie Exchange 2010 completă. Puteţi instala un server hibrid Exchange 2010 minimal într-o organizaţie Exchange 2003 sau Exchange 2007 existentă.
  • Dacă obiectivul pe termen lung este de a muta toate cutiile poştale în cadrul norului, trebuie să evaluaţi infrastructura curentă de poştă electronică şi să selectaţi instrumentul şi metoda de migrare cele mai adecvate pentru organizaţie. Există mai multe metode de migrare a tuturor cutiilor poştale în Office 365 pentru întreprinderi. Fiecare metodă îşi are avantajele şi dezavantajele sale pentru administratori şi utilizatori, precum şi cerinţe şi dependenţe specifice.

(Implementarea hibridă şi migrarea Exchange cu Office 365)

 

 

 

Comments are closed.