Exchange 2010

Microsoft Exchange Server 2010

In ziua de azi cred ca putem afirma fara sa gresim ca pentru majoritatea companiilor cel mai important (si folosit) mijloc de comunicare, care permite ca angajatii sa fie mai eficienti, este e-amilul. Astfel, numarul de mesaje trimise, respectiv primite , precum si marea varietate de domenii de activitate in care el este folosit, a marit considerabil viteza de comunicare si productivitatea in cadrul companiilor. Acest lucru a condus si la schimbarea mentalitatii si a asteptarilor angajatilor, care au evoluat o data cu tehnologia. Angajatii cauta acum sisteme de comunicare cu acces amplu, eficient – la email, calendar, atasamente, contacte si altele – indiferent unde sunt si ce tip de dispozitiv folosesc.Din aceasta nevoie a unui sistem complex si sigur de comunicare a aparut Exchange 2010.

Aceasta evolutie a tehnologiei, precum si a cerintelor pietei a facut ca si specialistii IT sa caute solutii astfel incit sa ofere furnizarea unui sistem de mesaje care sa rezolve aceste necesitati si sa fie echilibrata de alte cerinte, cum ar fi securitatea si costul. Cerintele de securitate ale companiilor au devenit mult mai complexe pe masura ce a crescut cererea utilizarii email-ului. Astfel, in prezent specialistii IT trebuie sa lupte impotriva atacurilor la securitatea email-ului, care iau cele mai diverse forme: virusi în continua dezvoltare, spam , riscuri de neconformitate, vulnerabilitatea mesajelor si riscul de a fi interceptate si falsificate, efecte potential daunatoare ale dezastrelor naturale sau create de catre om. Desi securitatea este in mod firesc o prioritate, departamentul IT este constient si de importanta de a administra costurile. In general resursele, cum ar fi : timpul, banii, diversele restringeri, sunt probleme cotidiene, iar departamentul IT este intr-o continua cautare de solutii pentru a realiza mult cu cit mai putine resurse.

Astfel, cautind un sistem de mesagerie care sa acopere atit problemele companiilor, cit si pe cele ale angajatilor, fiind in acelasi timp eficient si cu un nivel de costuri redus in ce priveste implementarea si administrarea, s-a ajuns la Microsoft Exchange Server, care reprezinta balanta perfecta a raportului cost/ eficienta. Microsoft Exchange Server a fost creat special ca sa raspunda tuturor acestor provocari si sa acopere intreaga paleta de cerinte venite din rindul companiilor privind  sistemul de mesagerie. Noile capacitati ale Exchange 2010 ofera protectie avansata, accesul la mesaje de oriunde s-ar afla angajatii Dvs. si eficienta operationala de care aveti nevoie.

El poate fi implementat, integrat si configurat atit intr-o arhitectura „on premises” (in house), in reteaua companiei dvs,cit si pe baza de abonament de tip „on cloud” (Exchange Online – Office 365). Exista de asemenea si configuratia de tip hibrid in care compania alege sa pastreze atit serverul propriu (on premises), dar alege, in cazul unei extinderi a companiei de exemplu, sa nu achizitioneze inca un nou server de mail, ci sa apeleze la serviciul Exchange Online a Microsoft. In acest caz cele doua servere (on premises al companiei Dvs + Exchange Online) vor „lucra” impreuna.

Ce va ofera Exchange 2010:

  1. Servicii de mesagerie (Email)
  2. Mobilitate (OWA, Outlook Anywhere, Windows Mobile)
  3. Jurnalizare si arhivare
  4. Accesul facil la serviciul de e-mail si calendar, calendare de tip „share” intre utilizatori
  5. High Availability in scenarii cu distribuire geografica
  6. Reducerea costurilor de deployment (auto account)

 

Comments are closed.